Hvad du skal kigge efter i december

Her er nogle højdepunkter for den nattehimmel, du kan observere i december:

  1. Vinterkonstellationer: Vinterkonstellationer som Orion, Tyren, Tvillingerne og Den Store Hund bliver fremtrædende i december. Orion med sine karakteristiske tre stjerner i bæltet er særligt velkendt.
  2. Sirius: Den klareste stjerne på nattehimlen, Sirius, er en del af konstellationen Store Hund. Kig mod sydøst om aftenen for at få øje på denne strålende stjerne.
  3. Geminid-meteorregn: Geminiderne, en af de mest aktive meteorregn, når sit højdepunkt i midten af december. Denne regn er kendt for at producere lyse og farverige meteorer. Kig efter dem, der stråler ud fra konstellationen Tvillingerne.
  4. Månen: Månen er et fremtrædende objekt på nattehimlen i december. At iagttage de tiltagende og aftagende faser kan være interessant, og kontrasten mellem Månens højlande og de mørke maria er ofte synlig.
  5. Jupiter og Saturn: Selvom begge gasgiganter bevæger sig væk fra deres spektakulære konjunktion i 2020, er de stadig synlige på himlen tidligt om aftenen. Kig mod sydvest for at få øje på disse planeter.