Tag på guidet tur under stjernerne

Kom med på en guidet tur i Dark Sky Park Møn & Nyord.

Turene tager os til nogle af de smukkeste steder på øen for at opleve det specielle mørke vi har, uden lysforurening. 

Turene er en introduktion til astronomi, hvor indholdet bliver tilrettelagt efter hvad deltagerne er interesserede i, og hvad der er på himlen på tidspunktet. Det kræver ingen forudsætninger at være med, andet end varmt tøj og nysgerrighed.

Deltagere på turene kan bruge store kikkerter og forskellige typer teleskoper til at se på himlen, og jeg fortæller om hvordan man bedst observerer nattehimlen, og om de forskellige typer objekter der kan ses.

På den måde bliver deltagerne bedre rustet til at se på himlen hjemme, og måske selv give viden videre til andre.

Afhængigt af hvad der er på himlen på et givet tidspunkt, kan vi se på mælkevejen, stjernehobe, planeter, månen, og galakser. Alt det som er næsten umuligt at se i en storby, på grund af lysforureningen der.

Hvis i vil se på små ting på himlen, har jeg et stort teleskop med som vi kan bruge til det, og hvis i mest er interesserede i at tage billeder hjælper jeg med det. Jeg har også nogle specielle kikkerter, som er gode at bruge til at se på himlen og stjernerne.

Jeg kan også tage nogle fine billeder af jer, med stjernerne og mælkevejen som baggrund.

Når månen er oppe, kan vi opleve den tæt på, og udforske dens kratere. Vi kan også nyde synet af månen når den står op, stor og rød i horisonten. En tur ved Møns Klint i månelys er også en speciel oplevelse. 

Vi mødes et sted det er praktisk, måske i nærheden af hvor i bor, hvis det er et mørkt sted og udsigten til himlen er god. Ellers har jeg mine yndlingssteder, hvor man uforstyrret kan nyde den storslåede udsigt til stjernerne.

Det vigtigste er selvfølgelig vejret, hvis det regner eller er helt overskyet er der ikke meget ved det. Så se gerne på vejrudsigten inden i planlægger en tur til Møn. Du kan også tilmelde dig vores mailservice, så du får besked når det er godt vejr og vi arrangerer en tur.

Jeg giver også kurser i astrofotografi, og vi kan sammen tage fotos af mælkevejen, eller af udvalgte objekter på himlen. Uanset hvad, kan jeg bidrage med min viden om hvad der foregår på nattehimlen.

Hvis i er her flere dage, udlejer jeg en hyggelig lejlighed i et hus i Stege med plads til 4 personer. Et andet godt sted at overnatte er Tiendegaarden.

Hvis i har lyst til finere forhold efter en stjernetur, er Residens Møen et meget smukt og hyggeligt hotel, med udsigt ud over Stege Bugt. 

Du kan også sove i et dejligt stort telt under stjernerne i vores Dark Sky Camp.

Stjerner og mælkevejen er bedst at se fra ca. 5 dage før nymåne til 5 dage efter nymåne. Det er bedst at se månen stå op omkring fuldmåne. Du kan se hvornår det er i denne månekalender

Kontakt mig for at høre om mulighederne, og lad mig høre hvad du/i synes kan være spændende, så vi kan planlægge en tur ud i natten.

Read in English

kometen c/2020 f3 NEOWISE
Kometen

Sommeren 2020 var det kometen C/2020 F3 Neowise der var den store attraktion. Den kunne tydeligt ses fra Møn. Her med flotte lysende natskyer, som ofte ses om sommeren.

Møns fyr, Dark Sky Møn
Møns fyr

Der er smukt ude ved fyret. Her lige efter solnedgang, hvor Mælkevejen bliver synlig.

Dark Sky guiding at Møns Klint
Dark Sky ved Møns Klint

Møns Klint er det mørkeste sted på Møn, og udsgterne med stjernehimlen kan være helt fantastiske.

Mandemarke haver, Møn
Mandemarke haver, Møn

Et par nyder udsigten og stjernehimlen ved Mandemarke haver på sydkysten af Møn

Par efter en rundvisning på nattehimlen
Efter en rundvisning på nattehimlen

Få taget dit foto med stjernerne som baggrund

Udsigt
Find de bedste udsigter

Der er nogle meget flotte udsigtssteder på Møn, hvorfra man kan nyde nattehimlen