Couple at Mandemarke Bakker

Den første Dark Sky Park i Dannmark var Dark Sky Park Møn og Nyord

Flere Dark Sky Parker er på vej, på øerne Mandø and Anholt, og i landsbyen Taarup på Fyn. 

En Dark Sky Park er et område med en enestående kvalitet af stjerneklare nætter og et natligt miljø, der er specifikt beskyttet for sin videnskabelige, naturlige eller uddannelsesmæssige værdi, sin kulturelle arv og/eller offentlige nydelse.

Møn og Nyord er to øer i Region Sjælland i det sydøstlige Danmark, der omfatter 223 km2 landareal. Den største ø Møn udgør hovedparten af området, og er et af de mest populære turistmål i Danmark. Berømt for sine hvide kridtklinter tilbyder Møn besøgende et langsommere liv sammenlignet med de større byer i Europa, komplet med åbent landskab, sandstrande ved Østersøen og shopping i købstaden Stege. 

I 2014 påbegyndte Mønboerne en indsats for at fremme øernes mørke himmel som et middel til økonomisk udvikling og turismepotentiale, der kulminerede i en fælles indsats for DarkSky-certificering som både et International Dark Sky Community og en International Dark Sky Park. 

Begrundelsen for denne tilgang er, at den resulterer i bedre beskyttelse af de nuværende natteforhold i både de udviklede områder og vildmarksområder på begge øer.